Училищна евакуация и демонстрация за оказване на първа помощ проведоха

...
Училищна евакуация и демонстрация за оказване на първа помощ проведоха
Коментари Харесай

Училищна евакуация проведоха в Свищов

Училищна евакуация и проява за оказване на първа помощ организираха в Свищов. Така в града край Дунав означиха Международния ден на доброволеца, който се празнува на 5 декември, оповестиха от общината.

В двора на Професионалната комерсиална гимназия " Димитър Хадживасилев " се е състояло занимание на Единната избавителна система с присъединяване на свищовските огнеборци и служители на реда, чиновници на Кризисния център в с. Овча могила и Доброволното формирование - 4701 към община Свищов.

В взаимната проява са били пpoигpaни дейности за оказване на първа помощ на тежко потърпевшо лице при пътнотранспортно произшествие, както и реакция при задействан учебен проект за евакуация при земетресение.

По време на демонстрацията, началникът на РСПБЗН - Свищов инж. Светлин Михайлов е обяснил на учениците и учителите последователността на дейностите при сериозна обстановка и е подчертал, че в такива случаи е най-важно запазването на хладнокръвие.

Акцент е била активността на доброволното формирование към община Свищов, основано през 2014 година и с действителна работа на терен след 2016 година. Доброволческият отряд е оборудван с персонални защитни средства и техника за деяние, а всички доброволци годишно минават проведен курс за незабавна реакция при спешна обстановка.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР