Училището може да има своя собствена политика по отношение на

...
Училището може да има своя собствена политика по отношение на
Коментари Харесай

Ваня Кастрева: Училищата могат сами да решават за носене на маски

Училището може да има своя лична политика във връзка с носенето на маски да вземем за пример. Учител може да внесе свое предложение в това отношение и Педагогическият съвет да одобри решение. Това сподели началникът на РУО-София Ваня Кастрева в ефира на Нова телевизия.

Тя разясни, че всяко образователно заведение е свободно да вкара спомагателни защитни ограничения - да вземем за пример в 51-во учебно заведение "Елисавета Багряна " в София връщането на учениците от I до IV клас става с понижени с 5 минути часове и надлежно 5 минути по-дълги междучасия, с цел да може децата повече време да са на въздух.

Що се отнася до това дали учителят се води контактно лице при положение на инфектиран възпитаник, Кастрева разяснява, че зависи. По данни на платформата "Карантини " има единствено 17 учители в детски градини, които се водят контактни.

Все още се разяснява дали едно изкарало COVID-19 дете може да не излиза в карантина, в случай че по-късно бъде регистрирано като контактно лице. Здравните управляващи би трябвало да кажат, безапелационна беше Кастрева.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР