Училището е предназначено за деца на дипломати. Спорът около многоетажната

...
Училището е предназначено за деца на дипломати. Спорът около многоетажната
Коментари Харесай

Полша конфискува ”шпионско гнездо” на руското посолство във Варшава. Кремъл заплаши с отговор

Училището е предопределено за деца на дипломати. Спорът към многоетажната постройка от 70-те години на предишния век, наречена от жителите на Варшава " шпионското гнездо “, продължава към този момент година. Според представителя на полското външно министерство постройката принадлежи на кметството във Варшава. Представител на общината не е коментирал, предават от организация " Франс прес ".

 

Полското външно министерство счита, че постройката е заета нелегално.

 

" Апелът на Министерството на външните работи е обвързван с несъответствието сред количеството притежавани съветски недвижими парцели в Полша и полските недвижими парцели в Русия, както и неналичието на вероятности за намиране на решение на този въпрос в обозримо бъдеще “ се споделя в изказване на министерството предходната година, представено от съветската редакция на BBC.

Пратеникът на Москва Сергей Андреев съобщи, че това нарушава Виенската спогодба за дипломатическите отношевия и изрично уточни пред държавната организация РИА Новости, че ще има реакция. Каква ще е тя - не е ясно. 

" Смятаме, че учебното заведение към посолството е част от нашата дипломатическа задача “, добави той. Андреев сподели, че учебното заведение ще продължи да работи в друга част на постройката на съветското посолство

 

Дипломатът сподели, че дейностите на полските управляващи са били предстоящи, по тази причина съветското посолство е подготвило други пространства за продължение на занятията.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР