Училището е модел, то трябва да се бори за каузи

...
Училището е модел, то трябва да се бори за каузи
Коментари Харесай

Първият звънец ще бие за над 24 хил. ученици утре, първолаците са с 5 паралелки повече

Училището е модел, то би трябвало да се бори за дела и да отстоява полезности, каза зам.-кметът Йорданка Ананиева във връзка апела да дарим парите за букети в помощ на бедстващите в Царево

Над 24 000 бургаски възпитаници на следващия ден ще прекрачат прага на учебните заведения, с 5 паралелки повече ще са първокласниците, а до момента са записани общо 2084 деца, само че не престават да се усилват. 

По мотив апела на множеството управления на учебни заведения и детски градини родителите да не купуват цветя за първия образователен ден, а да дарят тяхната себестойност за справяне с вредите от бедствието в Царево, заместник-кметът с сектор обучение Йорданка Ананиева обясни, че нашите просветителни институции редовно откликват към разнообразни благотворителни акции. " Призоваването към такива действия е доста потребно и възпитателно за децата. Те би трябвало да се научат да поддържат дела и хора в потребност, да се сплотяват към избрани хрумвания. Цветето ще увехне, а парите, които сте дарили, ще са дълготраен принос и акт на съпричастност към някого в неволя. Училището е модел, то би трябвало да се бори за дела и да отстоява полезности ", сподели Йорданка Ананиева. 

Във всички бургаски учебни заведения започват нови общински просветителни и здравни стратегии.  

В кв. Сарафово продължава с интензивни темпове строителството на новия корпус към учебното заведение.

В неделя порти отваря новият корпус на ДГ „ Надежда “ с потенциал за 100 деца.

С нов физкултурен салон стартира образователната година Професионалната гимназия по туризъм.

С нови спортни площадки ще посрещнат децата четири бургаски учебни заведения. Това са ОУ „ П. Р. Славейков “ в ЦГЧ, НЕГ „ Гьоте “, ОУ „ Антон Страшимиров “ и СУ „ Епископ Константин Преславски “.

Готови са плановете за строителството на нова постройка за ПМГ, ново учебно заведение в кяв. Крайморие и нова постройка на Спортното.



Продължава осъществяването на общинските просветителни стратегии в бургаските учебни заведения, които са в две посоки.

Едното е обвързвано с цифровите компетентности на учениците. Програмите, в които ще се образоват децата, са „ Телерик Академия “, „ Ученици образоват възпитаници “.

Другата стратегия е „ Първокласно начало + + “, която е надграждане на направеното досега по „ Първокласно начало “. Закупени са роботи за учениците в трети и четвърти клас.

Другата група стратегии са ориентирани към функционалната просветеност. Те имат за цел да се покачат знанията на учениците по български език, математика, история, география и други дисциплини.

След “Прочети ми приказка “, в която се включиха 400 възпитаници, започва и с програмата за повишение на грамотността в началния курс.



Тя се назовава „ Летен рефреш “, а нейната цел е да се работи взаимно с преподавателите от занималните. Обученията по нея завършиха през вчерашния ден. Ще се употребява пособие, еднообразно за всички учебни заведения, което ще помогне на децата да си напомнят знанията и уменията от миналата година. Това ще им разреши да усвояват по-лесно новия материал по време на часовете.

Другата стратегия е „ Моят роден град Бургас “. Часове по краезнание ще се водят във всички бургаски учебни заведения, като тяхната цел е да опознаят забележителностите, естествените дадености и предишното на Бургас.

Община Бургас работи и по стратегии, свързани със здравето и физическата интензивност на децата. На 15 септември ще стартира профилактичната стратегия „ Здрави зъбки в първи клас “. Всеки възпитаник с комплекта за образование в първи клас ще получи ваучър за безвъзмезден обзор при ортодонт, който се намира наоколо до учебното заведение.
 Заместник-кметът на Бургас Йорданка Ананиева 
Продължава общинската стратегия за предварителна защита на гръбначните изкривявания.

Тази година ще започва и нова стратегия, обвързвана с метаболитния синдром, която ще открива ранни признаци на диабет и затлъстяване. За всички учебни заведения ще бъдат обезпечени специфични кантари, които с изключение на тегло и растеж, ще мерят и телесна маса. Това от своя страна ще разреши да се вършат проучвания на параметрите, които могат да доведат до посочените болести.

Освен обичайния училищен състезателен календар, който се извършва всяка година, започва програмата „ Спорт за всяко бургаско дете “. Тя ще даде опция на всички възпитаници в трети клас да спортуват под управлението на водещи инструктори.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР