Училищният окръг в Тексас, който отстрани ученик заради locs, иска от съда да изясни дали правилата за облекло нарушават закона

...
Училищен район в Тексас, който отстрани ученик за почти две
Коментари Харесай

Училищен район в Тексас, който отстрани ученик за почти две седмици заради местната му прическа, поиска от съда да изясни дали дрескодът на района нарушава Закона за короната, щатски закон, който забранява дискриминацията въз основа на косата.

Ученикът от гимназията Barbers Hill Дарил Джордж прекара повече от две седмици, изтърпявайки отстраняване от училище, тъй като неговите служители нарушиха дрес кода на района, който гласи, че „космите на учениците няма да се простират по всяко време под веждите или под ушите .”

Адвокатите на Barbers Hill Independent School District в сряда поискаха от съда да изясни „дали новоприетият CROWN Act забранява политиките за подстригване, засягащи дължината на косата на ученика“, според говорителя на района Дейвид Блум.

„Въпреки че вярваме, че новият закон не регулира дължината на косата, ние молим съдебната система на Тексас да го тълкува“, каза началникът на Barbers Hill Грег Пул в изявление, споделено с CNN.

Училищният район също каза, че няма да „засили“ дисциплинарните действия срещу Джордж. 17-годишният младеж беше отстранен отново тази седмица, след като се върна от първоначалното си наказание.

Преди това той е бил предупреден, че повтарящите се нарушения на дрес кода ще доведат до изпращането му в дисциплинарна алтернативна образователна програма, известна още като алтернативно училище, съобщи CNN по-рано.

Джордж, младши ученик в гимназията Барбърс Хил в Мон Белвийо, е получил множество дисциплинарни бележки за носене на местната си прическа на конска опашка, каза майка му Дареша Джордж по-рано пред CNN.

Тя каза, че синът й е бил спрян същата седмица, когато влезе в сила щатският CROWN Act, закон, забраняващ дискриминацията въз основа на структурата на косата или защитната прическа, като коси и плитки.

Училищните служители казаха на Джордж, че местната му прическа нарушава кодекса за облекло и поддържане на Barbers Hill Independent School District, който гласи: „Косите на учениците не трябва да се простират под горната част на яката на тениската или да бъдат събрани или носени в стил, който позволява косата да се простира под горната част на яката на тениска, под веждите или под ушите, когато е пусната.“

Джордж е носил дрехите си на конска опашка и сплетени на плитки. Семейството му каза, че неговите места включват нишки от дядо му и баща му и не възнамеряват да ги режат.

Семейството по-рано каза, че също обмисля да предприеме съдебни действия срещу района.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР