Училище си направи указател за телефони при спешност и го

...
Училище си направи указател за телефони при спешност и го
Коментари Харесай

Училище си направи указател със спешни телефони

Училище си направи справочник за телефони при неотложност и го окачи на вратата на учителската стая. В него обаче не са номерата на Бърза помощ и полицията, а на най-важните хора в школото, които могат да оказват помощ съответно във всякаква обстановка. Списъкът оглавява шефът на СУ „ Св. Климент Охридски” Здравко Димитров. Следват заместничките му по образователната активност и по административно-стопанските въпроси. Включени са дори телефоните за контакти с администрацията в лицето на завеждащия административната работа и основната счетоводителка.

Направихме го за улеснение, с цел да няма блуждаене при положение на потребност, изясни зам.-директорката по стопанската активност Диана Кесова. Указателят съдържа единствено служебните мобилни телефони. Засега го употребяват главно учителите, само че е разполагаем и на децата.

Голяма част учениците още даже не са го забелязали. А и имат своя класификация на значимите телефони при незабавен случай. Петокласнички обясниха, че в подобен миг първо звънят на майките си, а те вземат решение на кого да се обадят по-късно.

Обикновено намираме зам.-директорката или шефа в кабинетите им, до момента не се е налагало да ги търсям на мобилен телефон, споделиха и Петя, Мария, Антония и Весела от 11-б. Те обаче утвърдиха концепцията значимите телефони в учебното заведение да бъдат окачени на видно място и да са на разположение при потребност. Лесно се сетиха и за националната линия 112, въпреки до този миг да не им се е налагало да набират номера при съществени произшествия. Оказа се обаче, че даже не знаят за съществуването на другата гореща линия 116 111 - за деца, потърпевши от принуждение, където специалисти оказват незабавна помощ и отнасят случая към способени институции.
тагове справочник незабавно телефон училище
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР