Училище Любен Каравелов ще се сдобие с нова мултифункционална сграда

...
Училище Любен Каравелов ще се сдобие с нова мултифункционална сграда
Коментари Харесай

Правят басейн и физкултурен салон в СУ Любен Каравелов

Училище " Любен Каравелов " ще се снабди с нова мултифункционална постройка и нова визия. Това ще стане факт благодарение на Оперативна програма " Региони в напредък ", а първата копка бе дадена през днешния ден от зам.-кметовете Розалин Петков и Димитър Кацарски, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Това, което следва да се случи в СУ " Любен Каравелов ", е рационализация, реорганизация и саниране и на двете здания на образователното заведение - и на " Марагидик ", и на " Лютиче ". Първо ще се работи  в базата на ул. " Лютиче ", през това време децата ще бъдат в постройката на ул. " Марагидик ".

" Освен това към тази постройка (на ул. " Лютиче " - б. а.) ще бъде издигнат нов корпус с топла връзка. В този корпус ще има физкултурен салон, както и басейн ", описа директорката на учебното заведение Славка Щерева. Ще се ремонтира и дворното пространство. След като завърши работата в тази постройка, ще се пристъпи към ремонт и на постройката на ул. " Марагидик ".

Общата сума на плана е  18 106 266 лв., 15 953 713 лева  от тях са безплатна финансова помощ. По него ще бъде изработен главен ремонт в СУ " Любен Каравелов ", в ЦДГ " Перуника ", ДГ " Снежанка ", ще бъде построена и напълно нова детска градина и ясла.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР