Училищата във Великобритания не успяват да защитят децата от нежелани

...
Училищата във Великобритания не успяват да защитят децата от нежелани
Коментари Харесай

Учениците във Великобритания - жертви на сексуален тормоз

Училищата във Англия не съумяват да защитят децата от нежелани фотоси, видеоклипове и мнения в среда, в която половият тормоз онлайн се счита за естествен, заяви БГНЕС, цитирайки Агенция Франс Прес.

Според отчета на държавната работа Ofsted (Службата за стандарти в образованието, услугите и уменията на децата – бел.ред.), направен въз основата на показанията на стотици деца, обстановката в тази област е доста притеснителна, счита министърът на образованието Гавин Уилямсън. Въпреки мащаба на казуса, учебните управления и учителите " непрекъснато подценяват онлайн разпространяването на полово принуждение ", счита учебният инспекторат.

Докладът е оповестен, откакто уебсайтът „ Everyone's Invited “ (Всички са поканени – бел.ред.) разгласява хиляди анонимни сметки за полово принуждение и тормоз в английски учебни заведения, привличайки вниманието на държавното управление към казуса. „ Деца и младежи ни споделиха, че половият тормоз се случва толкоз постоянно, че е станал„ всекидневие “, настояват от Ofsted. Подобно държание е толкоз постоянно срещано, че учебните заведения би трябвало да одобряват, че се случва, без значение дали децата оповестяват на учителите, считат от организацията.

Някои форми на полов тормоз и онлайн полово принуждение са се трансформирали дотам в норма за децата, че те не виждат смисъл да рапортуват и да отхвърлят сходно държание, се споделя в известието. Почти 90 % от девойките и близо 50 % от момчетата споделят, че те или техните връстници постоянно получават нежелани откровени фотоси и видеоклипове. Сексистките обръщения, в това число потреблението на думи като " отпадък " и " уличница ", са постоянно срещани, съгласно 92 % от девойките.

Такова държание включва шерване на нецензурен видеоклипове и фотоси на мъжки гениталии в обществените медии като Snapchat, се споделя в отчета. Учениците на 16 и повече години са по-склонни да оповестяват за сходни онлайн офанзиви. За правенето на отчета са употребявани мненията на повече от 900 деца в 32 учебни заведения и колежи, в това число някои, посочени от „ Everyone's Invited “. Този уебсайт е основан през март от Сома Сара – ученик на най-хубавото частно учебно заведение в страната. В момента включва повече от 15 000 свидетелства на възпитаници за полов тормоз. Надзорният орган признава, че децата, изложени на порнография и принудени да изпращат голи селфита, са „ доста по-голям проблем, в сравнение с учебните заведения могат да решат “. От Ofsted приканват държавното управление да се концентрира върху отбраната на децата в планувания законопроект за онлайн сигурност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР