Училищата в Унгария ще останат затворени до края на май,

...
Училищата в Унгария ще останат затворени до края на май,
Коментари Харесай

Унгарските училища остават затворени до края на май

Училищата в Унгария ще останат затворени до края на май, а прояви с присъединяване на над 500 души не могат да бъдат проведени до 15 август. Това заяви през днешния ден Гергей Гуяш, министър в кабинета на премиера Виктор Орбан, съобщи Ройтерс.

Орбан разгласи нощес, че някои от рестриктивните мерки за въздържане на болестта с ковид ще бъдат вдигнати от идната седмица в провинцията, където магазини и градините на заведения за хранене ще могат да отворят порти. Но строгите ограничения в столицата ще останат към този момент в действие, защото там има по-голям брой инфекции и смъртни случаи.

Постепенно отваряне е тактиката на държавното управление, с цел да не пострада трайно и тежко стопанската система, която се чака да се свие с към 4 на 100 тази година, предава Българска телеграфна агенция.

Гуяш сподели през днешния ден на конференция, че десетки хиляди гимназисти ще положат матури от понеделник нататък. " Изпитите могат да се състоят с най-много 10 възпитаници в стая, на безвредно разстояние, с допустимо минимален риск... Защото е в полза на всички учениците да могат да продължат образованието си ", сподели Гуяш.

Към днешна дата Унгария е записала 312 смъртни случая от общо 2775 инфекции с Ковид-19, белодробната болест, породена от новия ковид.

Гуяш сподели, че към 70 % от инфектираните са в Будапеща. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР