Училищата в София са готови за откриването на новата учебна

...
Училищата в София са готови за откриването на новата учебна
Коментари Харесай

Училищата в София са готови за откриването на новата учебна година

Училищата в София са подготвени за откриването на новата образователна година, в тях има задоволително дезинфектанти и маски, а в доста от образователните заведения - и въздухопречистватели, сподели в изявление за "Хоризонт " началникът на районното ръководство на образованието Ваня Кастрева.

Кметът Йорданка Фандъкова уточни, че в 23 учебни заведения ремонтите ще продължат и след 15 септември, без да се пречи на образователния развой.

90 на 100 от шефовете в София към този момент са оповестили по какъв начин ще протече откриването на новата образователна година в ръководените от тях образователни заведения, изясни Ваня Кастрева:

"Ще пожелаеме от учебните заведения до края на деня тази информация да бъде налична за родителите на всички столични учебни заведения ".

В първия образователен ден и след него ще се съблюдават прилаганите досега противоепидемични ограничения. В учебните заведения има задоволително дезинфектанти, маски, а в доста от тях и въздухопречистватели:

"Колегите ми - шефове на учебни заведения, дружно със своите педагогичен екипи би трябвало да създадат разбор на това по какъв начин се е случвало през предходната година и в случай че би трябвало, да усъвършенстват нещо. Нямаме нови ограничения. Всичко това, което е в полза на децата и което е като условие на здравните управляващи, е осъществено по данни на шефовете на учебни заведения ".

Навсякъде в столицата образованието ще стартира присъствено. В първия образователен ден полицейското наличие ще бъде засилено, с цел да бъде обезпечена сигурността на учениците:

"Мерките са тези, които са заложени. Спазването на ограниченията е извънредно значимо, с цел да могат да продължат присъственото образование ", разяснява кметът на София Йорданка Фандъкова.

Тя още веднъж прикани учителите да се имунизират. По данни на РУО-София имунизирани все още са близо 34 на 100 от педагозите.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР