Училищата на много места в Германия останаха затворени, подготвяйки се

...
Училищата на много места в Германия останаха затворени, подготвяйки се
Коментари Харесай

​Германия се готви за зимна буря, лошо време и в други части на Европа

Училищата на доста места в Германия останаха затворени, подготвяйки се за зимна стихия, която се чака да се развихри от запад с изобилен снеговалеж, дъжд и мощен вятър, съобщи Асошиейтед прес. Властите предизвестиха хората, изключително в западна и северна Германия, да не излизат от домовете си през днешния ден, в случай че е допустимо.

 © фотоси: Българска телеграфна агенция
Германските железници обявиха, че доста влакове ще се движат по-бавно поради бурята и се чакат закъснения. В северна и южна Германия станаха голям брой автомобилни произшествия поради изобилния снеговалеж и хлъзгавите пътища. Влаковете в провинция Северен Рейн-Вестфалия са спрени до второ разпореждане поради мощната стихия " Фридерике ", която минава през региона, показва ДПА. Железопътната компания " Дойче бан " съобщи, че са наранени както районните влакове, по този начин и тези на дълги дистанции.



Прекият достъп до катедралата в Кьолн беше стеснен по съображения за сигурност поради приближаващата стихия, споделиха градските управляващи. Мюнхенското летище съобщи, че поради неприятното време са анулирани осем полета към и от Берлин, Хамбург, Дюселдорф и Кьолн, показва ТАСС. През деня може да бъдат анулирани още полети в Мюнхен. Не се изключва да бъдат анулирани полети и в Берлин. Метеоролозите предизвестиха, че на някои места в Германия скоростта напразно може да доближи 160 км/ч.

Бурни ветрове връхлетяха Англия, където хиляди домове останаха без електричество в югоизточна Англия, отбелязва Асошиейтед прес. Ветровете със скорост до 110 км/ч повредиха част от електрическата мрежа на влаковете и повалиха дървета върху релсите, предизвиквайки огромни закъснения на железопътния превоз.



Някои услуги на лондонската гара " Кингс крос " бяха нарушени. Пътната конюнктура в елементи на Шотландия е извънредно рискова. Властите предизвестиха водачите да не пътуват поради бурния вятър, изобилния снеговалеж и заледяването.

Белгийското пристанище Гент беше затворено поради мощните ветрове, връхлетели Белгия, Холандия и Германия. Белгия разгласи оранжев код - втората най-висока степен на паника за стихия - в северните региони, а в столицата Брюксел се наложи на някои места да бъдат спрени трамваите и бяха затворени някои публични паркове. В няколко белгийски града бурята изкорени дървета. Движението на интернационалното летище " Завентем " съвсем не беше нарушено.

Амстердамското летище " Схипхол " бе затворено изцяло за полети поради мощната стихия. Управата на летището заяви в Туитър, че то стопира да обслужва излитащи и кацащи полети до второ разпореждане. По-рано самолетна компания Ер Франс-Ка Ел Ем (Air France-KLM) анулира 228 полета по европейски направления от и до " Схипхол ".



Холандската национална железопътна компания заяви, че всички влакове са спрени. Главната жп гара в Хага е затворена заради опасения, че елементи от новия ѝ стъклен покрив може да бъдат отнесени от мощния вятър Холандският метеорологичен институт разгласи червен код - най-високата степен на предизвестие за неприятно време - в някои региони и сподели, че вятърът е достигнал скорост от 140 км/ч в южното пристанище Хук ван Холанд.
 Ураганни ветрове бушуват в Холандия и Гърция Ураганни ветрове бушуват в Холандия и Гърция
Заради мощна стихия са анулирани 228 полета по европейски направления от и до летище "Схипхол " в Амстердам. Очакват се поривите напразно да затруднят дейст...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР