Училищата и детските градини във Варна са готови за предстоящия

...
Училищата и детските градини във Варна са готови за предстоящия
Коментари Харесай

Училищата и детските градини са готови за зимата

Училищата и детските градини във Варна са подготвени за идния зимен сезон, оповестиха от дирекция " Образование и юношески действия " в Община Варна. Проведени са подготвителните мероприятия, според проекта за работа при зимни условия, обезпечени са нужните принадлежности за разчистване на сняг, както и съответното количество сол, пясък и други материали.

Проверени са отоплителните и електронагревателни уреди и захранващите ги eлектроинсталации, техническото положение на водопроводните мрежи, канализациите и шахтите на учебните здания. Училищата на течно гориво разполагат с нужните количества за началото на отоплителния сезон.

Тези, които са на газ или на топлоенергия, също разполагат с количества газьол, нужни при спешно прекъсване на главното зареждане. В едно учебно заведение има закупен генератор за обезпечаване на спешно електрозахранване. Направена е профилактика на горелките, котлите и отоплителните съоръжения.

Извършена е инспекция на газсигналните системи.

Предприети се нужните ограничения за безпроблемната работа на детските градини по време на зимния сезон. На територията на община Варна има 51 общински детски градини, 3 от тях са на газ, 3 - с електрическо отопление, 10 - с парно отопление посредством централна топлофикация и 35 детски градини са с локално отопление с котли на газьол. Осигурено е и различно отопление - климатици. В детската градина номер 49 " Боров ъгъл " в село Каменар са обезпечени сухи пакети храна, при възможни неподходящи климатични условия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР