Училищата да могат да формират сборни паралелки за децата от

...
Училищата да могат да формират сборни паралелки за децата от
Коментари Харесай

Сборни паралелки в училище ще има само при червен сценарий

 Училищата да могат да образуват сборни паралелки за децата от един и същи випуск, които са в риск от отпадане от просветителната система или чиито родители работят на първа линия. Тази опция за обезпечаване на оптимално дълго присъствено образование през новата образователна година е записана в Насоките за образование в изискванията на изключителна епидемиологична конюнктура, направени от Министерството на образованието и науката.

Тези инструкции за работа на учебните заведения, детските градини и Центровете за поддръжка на личностното развиване са изпратени за координиране в Министерството на здравеопазването, а през днешния ден ще се обсъдят със обществените сътрудници.

Сборни паралелки за възпитаници в съответни учебни заведения ще се провеждат след решение на педагогическия съвет и съгласно опциите на учебното заведение при аления сюжет от скалата на заболеваемост от ковид – от 250 до 500 на 100 000 души на регионално или национално равнище. Тогава учебните заведения ще работят по избран от просветното министерство график за прекосяване към отдалечено образование, като условието е да се обезпечи оптимално дълго присъственото образование на учениците със специфични просветителни потребности.

Ако 14-дневната заболеваемост надвиши 500 на 100 000 страната, влиза в пурпурен сюжет и всички възпитаници ще учат електронно със заповед на министъра на образованието и науката. При двата по-леки сюжета с по-ниска от тази заболеваемост – зелен и жълт, просветителните институции ще работят, спазвайки насоките на Министерството на образованието и Министерството на здравеопазването за понижаване на рисковете от предаване на инфекцията. Насоките на просветното министерство дават наложителни и целесъобразни ограничения за понижаване на рисковете от зараза при присъствено образование.

В мощ остават протоколите за деяние при дете или възрастен със признаци на вируса.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР