Ученията Baltops-2021 се провеждат в Балтийско море от 6 до

...
Ученията Baltops-2021 се провеждат в Балтийско море от 6 до
Коментари Харесай

Москва обвини САЩ в провокация заради учения над Балтийско море

Ученията Baltops-2021 се организират в Балтийско море от 6 до 18 юни към този момент за 50-и път с присъединяване на 16 страни от НАТО, а също Швеция и Финландия - общо четири хиляди военни, 40 кораба, 60 самолета

Руското посолство в Съединени американски щати упрекна Вашингтон в провокация, като разкритикува потреблението на американски стратегически бомбардировачи B-52H при ученията на НАТО в Балтийско море, съобщи РИА Новости, представена от БНР.

В изказване на дипломатическата задача на Русия в Туитър се споделя, че „ сходни дейности помрачават атмосферата преди срещата на Владимир Путин и Джо Байдън в Женева на 16 юни ".

От съветското посолство приканват Съединените щати „ радикално да преразгледат метода си към сигурността на континента и да прекратят рисковата си интензивност до съветските граници ".

Ученията Baltops-2021 се организират в Балтийско море от 6 до 18 юни към този момент за 50-и път с присъединяване на 16 страни от НАТО, а също Швеция и Финландия - общо четири хиляди военни, 40 кораба, 60 самолета.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР