Ученият от САЩ Джеймс Бендорф предположи, че ко-орбиталните космически обекти,

...
Ученият от САЩ Джеймс Бендорф предположи, че ко-орбиталните космически обекти,
Коментари Харесай

Учен тръби: Сонди на извънземни обикалят Земята

Ученият от Съединени американски щати Джеймс Бендорф допусна, че ко-орбиталните галактически обекти, движещи се по същата орбита, по която се движи и нашата планета, са сонди на извънземни цивилизации.

Някои откриватели са на мнение, че това е малко евентуално, само че въпросната концепция може да се окаже скъпа предвид на бъдещите проучвания.

През 1997 година бе открит първият ко-орибитален метеорит, а по-късно през 2010 година още 15 обекта.

Най-близкият подобен обект (Earth's Closest Companion – най-близкият придружител на Земята) се намира на към 38 пъти повече разстояние в сравнение с Луната от Земята.

Според Бенфорд, този обект с огромна възможност може да е извънземна сонда, тъй като той се намира близо до Земята и образува с нея постоянна орбитална конструкция.

Физикът счита, че въпросните обекти освен би трябвало да бъдат следени, само че и да се подхващат опити за връзка с тях, изпращайки в тяхна посока сигнали.

Още повече, ученият предлага да се изпратят към тях дребни проучвателен сонди.

Ако хипотезата му за извънземните сонди не се удостовери, то най-малко ще бъде доказано, че Земята не се намира под някакво в детайли следене, а вероятността за съществуването на извънземен живот ще намалее.
Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР