Ученият Александър Каплан не отрича възможността за съществуване на пророчески

...
Ученият Александър Каплан не отрича възможността за съществуване на пророчески
Коментари Харесай

Как науката обяснява феномена на пророческите сънища?

Ученият Александър Каплан не отхвърля опцията за битие на оракулски сънища

Според него, предсказването на бъдещи събития въз основа на наличната информация е една от функционалностите на основния мозък. Затова не трябва да ни учудват пророческите сънища. Подобно прогнозиране е налично и в положение на бодърстване. Но в този интервал съвсем е неосъществимо поради множеството разсейващи фактори. Затова точно в положение на сън всички странични мисли се изолират и мозъкът получава опция да работи единствено с най-важната информация.
Специалистите, изследващи съня, считат, че точно вследствие на напрегнатата умствена активност настъпват случаи на огряния по време на сън. Такъв е казусът с Дмитрий Менделеев, който сънува Периодичната таблица на химическите детайли. Както и с Елиас Хау, който открива насън правилото на конструиране на шевната машина.
Но някои типове оракулски сънища не могат да бъдат обяснени от тази позиция – да вземем за пример виденията за бъдещи произшествия или за събития, които към момента не са се случили. За тези сънища догадка предлага Леонид Прищепа.
Според неговата версия цялата Вселена е издигната на основата на фундаменталните закони на електромагнитните взаимоотношения. Освен това всичко е обвързвано въз основа на общия материал, основан при започване на времената при Големия гърмеж. Затова всичко в света е обвързвано, а затова човешкият мозък може да получава сигнали за събития, които към момента не са се случили.
Редица откриватели позволяват и съществуването на самобитно енергоинформационно поле, в което се съхранява информация за всичко, което се е случило или ще се случи в бъдещето. В някои моменти, намирайки се в положение на сън, индивидът по някакъв метод се включва към това поле и получава информация за бъдещи събития. Но не всички учени одобряват теорията за съществуването на единно осведомително поле.
Феноменът на пророческите сънища изисква съществено проучване, защото това събитие разрешава в някои случаи да се избегнат нещастия, като се вземат навременни ограничения. Днес формалната просвета се отнася много скептично към това събитие. Независимо от това обаче феноменът на пророческите сънища съществува и по незнайни аргументи се демонстрира изключително блестящо при някои хора. Ако се отнесем съществено към него, изцяло е допустимо в бъдеще тази дарба да ни помогне да заобикаляме произшествия и естествени бедствия.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР