Учениците във Варна ще учат онлайн днес. Детските градини и

...
Учениците във Варна ще учат онлайн днес. Детските градини и
Коментари Харесай

Учениците във Варна ще учат онлайн днес

Учениците във Варна ще учат онлайн през днешния ден. Детските градини и яслите ще бъдат отворени, оповестиха от Министерството на образованието и науката.

Решението на министъра на образованието и науката Галин Цоков е по отношение на оповестеното от кмета на община Варна бедствено състояние и решение на общинския щаб.

В четири учебни заведения е належащо време за премахване на нанесените вреди от урагана. Там образованието ще е онлайн три дни – от 20 до 22 ноември в това число. Това са ОУ „ В. Друмев “, ОУ „ К. Арабаджиев “, Първо ОУ „ Св. Княз Борис Първи “ и Професионална гимназия по текстил и дизайн.

Решението на просветния министър идва няколко часа след изявлението на кмета на Варна Благомир Коцев, който заяви, че съвсем всички учебни заведения ще отворят порти на следващия ден, като се изключи четирите гореизброени, в които има вреди.

По-късно Коцев заяви, че е изпратил искане до МОН в понеделник да се учи отдалечено, защото изискванията в града са рискови. Уточнява още, че детските градини и яслите ще бъдат отворени.

Още по тематиката:
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР