Учениците в Турция се връщат утре в училищата и ще

...
Учениците в Турция се връщат утре в училищата и ще
Коментари Харесай

Забраниха и Дарвин в турските училища

Учениците в Турция се връщат на следващия ден в учебните заведения и ще са последното потомство, което ще учи теорията на еволюцията в часовете по биология, съобщи Reuters.

От идната есен нито еволюцията, нито нейният теоретик Чарлз Дарвин ще бъдат изучавани, а в часовете по религиозно образование ще се преподава за джихада като за "любов към родината ".

Турските управляващи оповестиха промени на над 170 тематики в стратегиите за образование, в това число теорията за еволюцията в часовете по биология в междинните учебни заведения.

Опозиционните партии и съюзи стачкуваха против измененията и ги подлагаха на критика като превръщане на образованието в сходство с консервативната и ислямски насочената публична линия на ръководещите. Те настояха Турция да обезпечи научно, светско обучение за учениците.



Други оспорвани промени включват уроци за джихада в часовете по религиозно образование като за "любов към родината ", както и отделянето на по-малко внимание на създателя на турската република Мустафа Кемал Ататюрк, почитан от светските турци.

Ще се учи и за организациите - врагове на Анкара - Кюрдската работническа партия, "Ислямска страна " и ФЕТО - организацията на ислямския просветител Фетхуллах Гюлен.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР