Учениците в София област няма да учат присъствено от 1

...
Учениците в София област няма да учат присъствено от 1
Коментари Харесай

Децата в столицата продължават да ходят на училище, присъственото обучение в областта се преустановява

Учениците в София област няма да учат присъствено от 1 до 7 февруари. Те най-вероятно ще преминат на онлайн образование, както в останалите елементи от страната, където със заповеди на съответните Районни здравни инспекции (РЗИ) краткотрайно са прекратени присъствените образователни действия.

Решението за прекосяване към онлайн образование трявба да се вземе от Министерството на образованието и науката (МОН) и се чака до края на деня.

Независимо дали в региона бъде оповестена така наречен грипа почивка или прекосяване към онлайн образование – решението не се отнася за учебните заведения на територията на Столичната община.

В град София не е оповестена грипна зараза, нито има решение за прекратяване на присъственото образование в града.

Така учениците в столичните учебни заведения ще продължат да учат присъствено, прецизираха от Столичната община за " Булевард България ".

Според последните данни на здравните управляващи за разпространяването на вируса, минимум заболели от грип има точно в София град, до момента в който в региона болните към 29 декември са 467 на 10 000 души. Затова и краткотрайните противоепидемични ограничения в региона се удължават до 7 февруари.

До момента в 12 области в България са оповестени ограничения за ограничение на вируса. Това са: Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, София – област, Смолян, Шумен и Ямбол.

Към краткотрайно онлайн образование минаха учениците във Варна, Пловдив, Пазарджик и Перник, излиза наяве от страницата на Министерството на здравеопазването.Като се чака това да се случи и в София област.

Тъй като ограниченията не важат за столицата, това значи, че децата от региона, която е в грипна зараза ще би трябвало да продължат да пътуват до София, с цел да участват в учебно заведение.

При оповестена грипна зараза краткотрайно се стопират:
Плановите съвещания на здрави бременни дами и деца;Профилактичните прегледи и наложителните имунизации и реимунизации;Провежда се прецизен всекидневен филтър в детските ясли, градини и учебни заведения (където образованието е присъствено);Забраняват се свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и обществени институции за деца и възрастни;
Здравните управляващи напомнят, че един болен от грип може да болести до 10 души, по тази причина предлагат хората, които имат грипоподобни признаци заболяване (повишена температура, хрема, болки в гърлото, кашлица, изнемощялост и така нататък.) да си останат у дома при опция и да посетят доктор.

Препоръчва се също - болните да лимитират контактите си най-много с дребни деца, бременни дами и възрастни хора.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР