Учениците в София изучават общо 25 чужди езика, 11 профила

...
Учениците в София изучават общо 25 чужди езика, 11 профила
Коментари Харесай

МОН: Учениците в София изучават общо 25 чужди езика, 11 профила и 135 специалности


Учениците в София учат общо 25 непознати езика, 11 профила и 135 специалности в професионалното обучение. През предходната година близо 32 000 деца са взели участие в общо 50 национални олимпиади и надпревари. Това стана ясно по време на среща на министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков с шефове на столични учебни заведения, проведена от началника на РУО-Софияград Ваня Кастрева за готовността за новата образователна година.

„ МОН ще поддържа всяка самодейност на обособени учебни заведения в България, които желаят да покажат достижения на своите възпитаници в разнообразни области, тъй като в границите на нашата просветителна система ние би трябвало да покажем и положителния образец “, съобщи министър Галин Цоков пред участниците във форума. „ Високите достижения на децата са бъдещето на България “, добави той. Според министъра повишението на просветителните резултати е предизвикателство, обвързвано и с повече благоприятни условия за личностно развиване, развиване на уменията и компетентностите на децата. А за това способства и положителната просветителна среда. Именно към тази цел е ориентиран голям финансов запас по Плана за възобновяване и резистентност, напомни министър Цоков. Той добави, че още през идната образователна година ще стартира построяването на STEM кабинетите в българските учебни заведения. „ Там образованието ще се случва по друг метод и ще се разсънва ползата на децата към науката “, сподели министърът. Проф. Цоков пожела на шефовете на учебни заведения сполучлива образователна година. „ Сигурен съм, че вие като сполучливи водачи в образованието, ще извършите всичко допустимо за положителното обучение на нашите деца “, добави министър Цоков.

Тази образователна година в София има осъществен банкет в 245 профилирани паралелки и 178 професионални, заяви началникът на РУО София-град Ваня Кастрева. Образователните институции в столицата са 581. Училищата са 281, а детските градини – 290. Учениците в столицата са 142 718, а децата в детските градини – 47 652. За всички тях се грижат общо 18 900 педагози. Младите учители до 30 години в учебните заведения са 1 797.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР