Учениците в областите Варна, Пазарджик и Перник преминават на обучение

...
Учениците в областите Варна, Пазарджик и Перник преминават на обучение
Коментари Харесай

Във Варна, Пазарджик и Перник ще учат онлайн от утре, в София-област - от 1 февруари

Учениците в областите Варна, Пазарджик и Перник минават на образование от разстояние в електронна среда от сряда (31 януари). Това излиза наяве от известие в уеб страницата на Министерството на образованието и науката (МОН). Ресорният министър Галин Цоков е издал заповед за образуване на онлайн занятия в трите области по рекомендация на районните здравни инспекции (РЗИ).

В Пазарджишко и Варненско ще се учи неприсъствено до края на седмицата - 2 февруари. В Пернишко онлайн образованието ще продължи до 9 февруари в това число. Директорите на учебните заведения в трите би трябвало следва да основат нужната организация за реализиране на образованието от разстояние в електронна среда.
 В областите Ямбол, Шумен, Велико Търново и Перник също оповестиха грипна зараза
В областите Ямбол, Шумен, Велико Търново и Перник също оповестиха грипна зараза

Учениците няма да излизат във почивка

Присъственият учебен развой се прекратява след инструкции на регионалните щабове и локалните здравни управляващи за ограничение на грипната зараза.

Към момента онлайн се образоват, както и - НУ " Васил Левски " в регионалния град и СУ " Максим Райкович " в Дряново.
 Синдикат
Синдикат " Образование " се разгласи срещу онлайн образованието по време на грипна зараза

Не е редно заболели възпитаници да бъдат принуждавани да се образоват и заболели учители да извършват своите трудови отговорности

Училищата в Софийска област също минават в неприсъствена форма на образование, само че от четвъртък, 1 февруари , до 7 февруари 2024 г. Решение за това е взето от Областния действен щаб за противопоставяне на епидемии. за него се оповестява на уеб страницата на регионалната администрация. По-рано през днешния ден щабът е провел съвещание по отношение на нарасналата заболеваемост от грип и остри респираторни болести (ОРЗ) на територията на целия район.

Директорът на РЗИ в Софийска област доктор Розалина Чобанова е показала общата картина на заболеваемостта след подхванатите на 25 януари краткотрайни противоепидемични ограничения. Заради нарасналата заболеваемост щабът е решил да се вкара нова мярка - учениците в цялата Софийска област да преминат на онлайн образование от 1 до 7 февруари.

Продължава действието на въведените досега ограничения. Преустановени са плановите съвещания на бременни дами и детските съвещания, профилактичните прегледи, наложителни имунизации и реимунизации в амбулатории за първична извънболнична помощ. В детските градини и ясли да се организира прецизен утринен филтър, като откритите деца със признаци на остри респираторни болести не се позволяват в детското заведение. Не се позволяват до работа и болни лица от личния състав на детските заведения. Разпоредено е също да се обезпечи опция за измиване на ръцете с топла вода и сапун и се прави двукратна стерилизация на повърхности и детски играчки иа се прави постоянно проветряване на пространствата. Преустановени са още свижданията в профилираните институции за даване на обществени услуги и в тези за обществени услуги от резидентен вид за деца и възрастни. Допускат се единствено изключения при тежко заболели, като визитите са краткотрайни, а посетителите и посещаваните носят защитни маски за лице за еднократна приложимост.

За 5 февруари е планувано ново съвещание на регионалния щаб, на което ще бъде направена оценка на въведените противоепидемични ограничения и ще бъде взето решение дали те да бъдат прекратени или използването им да продължави.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР