Учениците в Гърция няма да трябва да се самотестват за

...
Учениците в Гърция няма да трябва да се самотестват за
Коментари Харесай

С маски на училище през новата учебна година

Учениците в Гърция няма да би трябвало да се самотестват за ковид преди да отидат на учебно заведение, както беше през миналата образователна година, само че въпреки всичко ще би трябвало да носят маски, оповестява в. " Катимерини ", базирайки се на специалисти, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според информации се чака решенията да бъдат взети не по-късно от началото на септември от експертната комисия на министерството на опазването на здравето, която се чака да се концентрира върху потреблението на маски от учениците и учителите в класните стаи.

Първите сигнали, които постъпват от специалистите и здравните управляващи, са, че постоянните самопроверки, в случай че не настъпят непредвидени условия, няма да се върнат тази година. Очаква се потреблението на маски обаче да остане, като мнозина се застъпват за наложителното им потребление най-малко в закритите пространства на образователните заведения.

Пред " Катимерини " Димитрис Параскевис, вицепрезидент на Националната организация за публично здраве (EODY), съобщи, че " маската е ефикасна и безвъзмездна мярка, а децата са привикнали с нея ". Той добави, че тя ще има резултат и против разпространяването на грипния вирус, който, въз основа на данни от южното полукълбо, се чака тази година да има мощно " наличие ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР