Учениците в 6-и и 7-ми клас са онлайн между 1

...
Учениците в 6-и и 7-ми клас са онлайн между 1
Коментари Харесай

125 СУ „Боян Пенев“ в София сподели резултатите от своя инициатива

Учениците в 6-и и 7-ми клас са онлайн сред 1 и 2 часа всеки ден; девойките са подложени на по-голям наставнически надзор, а близо 60% не знаят какво е „ дълбока мрежа “.

 125 СУ „ Боян Пенев “ показа резултатите от своята самодейност „ Интернет навиците на българските възпитаници “, съгласно която 48.8% от 328-те интервюирани ученици на учебното заведение сред 11 и 14 години отделят 1-2 часа в интернет всеки ден, 23.2% сърфират сред 3-4 часа, 14.6% - по-малко от един час, и 13.4% - повече от 4 часа. Прави усещане, че девойките прекарват по-дълго време в интернет – 59% от тях употребяват международната мрежа повече от 4 часа всеки ден, до момента в който момчетата са в нея сред 3-4 часа (55%).

Има ли въздействие родителският надзор?

 Общо 46% от всички интервюирани възпитаници споделят, че родителите им упражняват надзор, до момента в който сърфират в интернет. Той е по-изявен при девойките (53%), до момента в който множеството родители на момчета (54%) не наблюдават какво вършат те в интернет. В същото време въздействието на родителския надзор е най-осезаемо при девойките, които употребяват интернет повече от 4 часа на ден – 74%, до момента в който най-контролирани са момчетата, които са онлайн сред 1-2 часа всеки ден (52%).

„ Дълбоката мрежа “ и българските възпитаници.

 На въпроса дали знаят какво е „ Дълбока мрежа “ 41% от интервюираните възпитаници дават отговор позитивно, като момчетата са по-запознати с нея (59%). От тези, които знаят какво е „ дълбока мрежа “, 43% споделят, че към този момент са я употребявали с разнообразни цели, като момчетата са най-честите й консуматори (52%).

„ Направихме тази анкета поради непрекъснатото модернизиране на нашето учебно заведение, в това число с цифрови принадлежности, с цел да разберем по-добре интернет навиците на възпитаниците ни. Резултатите недвусмислено демонстрират, че макар позитивното въздействие на технологиите, всички ние – учители, деца и родители, би трябвало да намерим новаторски метод и да вземем превантивни ограничения, с цел да предпазим подрастващите и себе си от скритите закани в онлайн пространството “, разяснява Ирена Анастасова, шеф.

 Резултатите от анкетата също демонстрират, че по-голямата част от момчетата, които знаят какво е „ дълбока мрежа “ (64%), изкарват на ден сред 3-4 часа в интернет, до момента в който най-запознатите с тематиката девойки сърфират повече от 4 часа (57%). 12-годишните възпитаници влизат в „ дълбоката мрежа “ най-често (60%), следвани от 13-годишните (31%) и 14-годишните (9%). Най-малките възпитаници на 11 години в никакъв случай не са я употребили.

     

 Може да научите повече за 125 СУ „ Боян Пенев “ на адрес www.sou125.com, във Facebook страницата на учебното заведение или ТУК.

За контакти: 125 СУ „ Боян Пенев “ - [email protected], 0879 945 819; Медии – Елица Винярчек, [email protected], тел. 0899030362

Източник: uchiteli.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР