Учениците у нас започват днес вторият учебен срок. Заради усложнената

...
Учениците у нас започват днес вторият учебен срок. Заради усложнената
Коментари Харесай

Учениците до 4 клас започват присъствено втория срок в цялата страна

Учениците у нас стартират през днешния ден вторият образователен период. Заради усложнената Covid конюнктура предходната седмица те бяха в по-дълга междусрочна почивка.

В цялата страна децата от 1 до 4 клас ще учат присъствено. А всички възпитаници в областите Разград, Силистра, Търговище и Шумен ще стартират образованието присъствено след проучване с щадящите проби или с показване на зелен документ. В областите Бургас и Стара Загора учениците от 5 до 12 клас ще учат онлайн.

В София град и Пловдивска област през първата седмица на новия период присъствено ще учат всички випуски като се изключи 7, 10 и 12 клас.

Във Варна онлайн ще учат единствено 9, 10 и 11 клас, а в Бургас и Стара Загора - всички от 5 до 12 клас.

5, 6, 8, 9 и 11 клас ще учат онлайн, а 7, 10 и 12 клас присъствено в областите Велико Търново, Видин, Монтана, София.

Същото се отнася за обособени общини в областите Добрич, Кърджали и Хасково.

В областите Благоевград и Русе онлайн ще учат единствено обособени випуски от 5 до 12 клас, избрани на равнище учебно заведение.

В областите Разград, Силистра, Търговище и Шумен всички възпитаници ще учат присъствено.

В областите Враца, Габрово, Ловеч, Перник и Плевен онлайн ще учат 5, 6, 9 и 11 клас. В областите Кюстендил, Сливен и Смолян от у дома ще учат 6,8,9 и 11 клас.

В Ямбол онлайн ще учат 5, 8, 9 и 11 клас.

Режимът на образование - присъствено или от разстояние, се дефинира на локално ниво със заповед на съответната РЗИ, оповестява БНР.

Според националния пандемичен проект едни и същи възпитаници не могат да учат онлайн повече от една седмица без спиране.

Дали частичното образование от разстояние в множеството области в страната ще продължи и след 13 февруари, ще се взема решение от РЗИ на локално ниво съгласно епидемиологичната обстановка и заетостта на интензивните болнични кревати.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР