Учениците у нас са намалели с над 260 000 във

...
Учениците у нас са намалели с над 260 000 във
Коментари Харесай

За 17 г. у нас са закрити 1084 училища

Учениците у нас са намалели с над 260 000 във всички випуски, а поради демографската рецесия през последните 17 години закритите школа са 1084 , написа " Монитор ".
През образователната 2000/2001 година просветителните институции са били 3497, до момента в който през 2017/2018 година те към този момент са 2413. Това значи, че близо една трета от школата са затворили вечно порти, а класните им стаи тънат в съсипия.
Повечето от учебните заведения са съществени, а минимален е броят на закритите гимназии. Въпреки отрицателната наклонност, през последните 17 година се следи лек растеж на междинните учебни заведения. Те са се нараснали с 20. Пик в закриването на учебни заведения бележи 2008 година
Тогава през юни 325 школа изпращат последните си възпитаници, а коридорите им в никакъв случай повече няма да чуят детски глас. Най-много закрити образователни заведения у нас има в Южна Централна България, където попадат областите Пловдив, Кърджали, Пазарджик, Смолян и Хасково.

Припомняме, че преди новата образователна година по-рано министър Красимир Вълчев моли родителите да изпращат децата си в градина и на учебно заведение с доверие в учителя . " Трябва да възпитаме децата си да почитат учителя ", сподели министърът и предложи на преподавателите да положат оптимални старания за взаимоотношение с родителите. Училището би трябвало да възпитава и в приемливост, когато учи децата на разпоредбите на придвижване по пътищата, сподели министърът във връзка нарастването на часовете по пътна сигурност от тази година. Той разяснява и продължаващите поправки в редица учебни заведения в страната, като акцентира, че образователната година ще стартира на всички места, без значение от ремонтите .
Министърът стартира тезата, че до 10 години всички учебни заведения ще учат в една промяна . В момента Образователното министерство диференцира периода за прекосяване на всички учебни заведения в България в едносменен режим, като максимален ще бъде срокът в огромните общини – 10 години в София, към 9 години във Варна и така нататък, изясни още Вълчев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР