Учениците трябва да се върнат в училище единствено и само

...
Учениците трябва да се върнат в училище единствено и само
Коментари Харесай

Диян Стаматов: Учениците да се върнат само за изпитите

Учениците би трябвало да се върнат в учебно заведение само и единствено за Държавните зрелостни изпити (ДЗИ) за 12 клас и изпитите след 7 клас. За това настоя в утринния блок на Българска национална телевизия някогашният заместник-министър на образованието Диян Стаматов.

Материалът, който би трябвало да бъде включен за изпитите след 7 и 12 клас, би трябвало да съдържа материал до началото на изключителното състояние, с цел да няма терзания за учениците, учителите и родителите.

Трябва да бъде прецизирано всичко по отношение на подновяването на образователната година - учители, възпитаници, шефове. Решението би трябвало да бъде добре премерено, както добре мина отдалеченото образование на 90% от страната ни, изясни Стаматов.

Той напомни, че в множеството градове електронното образование беше осъществено доста добре за 24 часа и това, което се дава на учениците, е допустимо най-хубавото в обстановката, в която се намираме.

По думите му събирането на огромни групи възпитаници на едно място е рисковано и преждевременно. Държавните зрелостни изпити обаче са един форма за завършване на образованието на децата. Те би трябвало да бъдат извършени при започване на месец юни и в случай че приказваме изобщо за връщане на възпитаници, то те би трябвало да се върнат за осъществяване на изпити, по думите на Стаматов.

Според Стаматов за отмора на учителите и педагогическия личен състав може да се приказва през разгара на летните месеци, само че до тогава всеки един от учителите би трябвало да предложи максимума от себе си на учениците. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР