Учениците трябва да се върнат в училище единствено и само

...
Учениците трябва да се върнат в училище единствено и само
Коментари Харесай

Диян Стаматов: Учениците да се върнат в клас само за изпитите

Учениците би трябвало да се върнат в учебно заведение само и единствено за Държавните зрелостни изпити (ДЗИ) за 12 клас и изпитите след 7 клас. За това настоя в утринния блок на Българска национална телевизия някогашният заместник-министър на образованието Диян Стаматов.
По думите му сега събирането на огромни групи възпитаници на едно място е рисковано и преждевременно. Държавните зрелостни изпити обаче са един форма за завършване на образованието на децата. Те би трябвало да бъдат извършени при започване на месец юни.
Материалът, който би трябвало да бъде включен за изпитите след 7 и 12 клас, би трябвало да съдържа материал до началото на изключителното състояние, с цел да няма терзания за учениците, учителите и родителите.
Трябва да бъде прецизирано всичко по отношение на подновяването на образователната година - учители, възпитаници, шефове. Решението би трябвало да бъде добре премерено, както добре мина отдалеченото образование на 90% от страната ни, изясни още Стаматов.
Той напомни, че в множеството градове електронното образование беше осъществено доста добре за 24 часа и това, което се дава на учениците, е допустимо най-хубавото в обстановката, в която се намираме.
Според Стаматов за отмора на учителите и педагогическия личен състав може да се приказва през разгара на летните месеци, само че до тогава всеки един от учителите би трябвало да предложи максимума от себе си на учениците.
Датите на матурите вероятно ще бъдат отсрочени със седмица (ВИДЕО)
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР