Учениците ще се върнат в училище от 12 април по

...
Учениците ще се върнат в училище от 12 април по
Коментари Харесай

При какви условия ще се подновят присъствените занятия на учениците?

Учениците ще се върнат в учебно заведение от 12 април по график, който ще бъде направен взаимно с министъра на образованието Красимир Вълчев. Това стана ясно след брифинга на здравния министър професор Костадин Ангелов. От Съюза на работодателите в областта на просветата към този момент предложиха възпитаници те да се завърнат присъствено в клас, само че на ротационен принцип.

„ Разумно е децата да учат на ротационен принцип на по пет дни за обособените випуски, с цел да могат да се извъртят повече класове и по-бързо да премине цялото завъртане на класовете. Това се постанова, защото при първата ротация, някои от класовете не съумяха да преминат този развой,тъй като ротацията беше на по две седмици ”, съобщи в ефира на „ Здравей, България ” Диян Стаматов, шеф на 119 СУ " Акад. Михаил Арнаудов ".

По думите му доста бързо би трябвало да се оповести решението по какъв начин ще учат децата на 1 и 2 април. „ Ротацията доста мощно затруднява работата на сътрудниците. Но това е – бих споделил „ малък фабричен детайл ”, който не съставлява интерес за обществото. Всички са бързо адаптиращи се към обстановката и по тази причина сътрудниците заслужават възторженостти ”, уточни той.

„ Със сигурност огромен % от родителите чакаха новината за отварянето на детските градини, която към този момент чухме. Няма по какъв начин да не се чака сходно нещо от тях. За мен това, което е по-ценно, е да си приказваме за интереса на децата и всички ограничения би трябвало да се вземат първо с мисъл за тях ”, съобщи Яна Алексиева от Асоциация „ Родители ”.

„ Онлайн образованието не е обикновено. То натрупа с изключение на обществени и просветителни дефицити. Бяхме съгласни от начало да се премине на ротационен принцип, който последователно да премине към напълно присъствено образование, което е единственото вярно ”, безапелационен е господин Божанков от „ Обединени родители ”.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР