Учениците са пуснати на свобода невредими, дни преди да изтече

...
Учениците са пуснати на свобода невредими, дни преди да изтече
Коментари Харесай

Освободиха 300 нигерийски ученици, дни преди да изтече срокът за искания откуп

Учениците са пуснати на независимост невредими, дни преди да изтече срокът за изплащането на откуп за освобождението им в размер на 690 хиляди $.

Източник от сферата на сигурността съобщи, че учениците са били избавени в гора в щата Замфара и че бойци ще ги съпроводят до столицата на щата Кадуна, с цел да им бъдат направени медицински проучвания, след което ще се върнат при фамилиите си.

Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция, напомня, че 287-те възпитаници бяха отвлечени на 7 март в градчето Курига, което се намира в северозападния щат Кадуна. Това беше първото всеобщо похищение в Нигерия от 2021 година, когато над 150 възпитаници бяха отвлечени от гимназия в Кадуна.

Първоначално отвличания на възпитаници правеше терористичната организация " Боко Харам ", само че след това практиката бе възприета и от елементарни незаконни банди, имащи за цел да завоюват пари от откупи, отбелязва Ройтерс.

Губернаторът на щата Кадуна, Уба Сани, съобщи, че националният консултант по въпросите на сигурността на Нигерия е координирал освобождението на учениците. Губернаторът не разкри повече детайлности, само че похвали нигерийската войска за ролята ѝ в битката с незаконните детайли и за възобновяване на сигурността в Нигерия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР