Учениците са повишили резултатите си от проведените през вече приключилата

...
Учениците са повишили резултатите си от проведените през вече приключилата
Коментари Харесай

Лъч надежда в образованието: Учениците са повишили резултатите си на външните оценявания и матурите

Учениците са повишили резултатите си от извършените през към този момент завършилата образователна година национални външни оценения и от зрелостните изпити. Това заяви служебният министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков при представянето на разбор на резултатите от националното външно оценяване след седми клас през днешния ден в Министерството на образованието и науката.

Конкретно за външното оценяване след седми клас проф. Цоков изясни, че най-осезаемо е покачването на резултатите по математика във Велико Търново, Разград, Шумен и Търговище.

По български език и литература 50% са се справили сполучливо със задания, изискващи схващане. Положителното е, че нараства с 1 точка резултатът на учениците, които са работили по преразказа, което също е един добър фактор. Само 7% от учениците не са работили по преразказа, сподели още просветният министър.

В сферата на математиката Галин Цоков сподели, че над 50% от учениците са се справили с извличането на информация от диаграми и таблици, което по думите му е извънредно значимо за математическата просветеност.

18 възпитаници са изкарали оптималните 100 т. по БЕЛ, а тези с 0 т. са намалели и тази година са били 26, до момента в който през предходната година техният брой е бил 43.

„ Като цяло можем да отчетем една доста сполучлива образователна година от позиция на резултатите. Резултатите от националните външи оценения и след 4-ти, и след 7-и, и след 10-и клас се усилват. Същото важи и за държавните зрелостни изпити, където точките са се усили приблизително с по 8 по БЕЛ “, регистрира още просветителният министър.

За положителната подготовка на учениците и нарасналите им резултати проф. Цоков посочи отличната работа на МОН и мотивацията измежду учителите.

Всичко това даде резултат и можем да създадем извод, че когато има успокоение и сложена цел, резултатите не закъсняват. Искам да благодаря първо на учениците, на фамилиите и родителите, които вършат всичко за своите деца, както и на хилядите учители и учебни шефове. Нашата система има огромен капацитет и мощно се надявам в идващите години да имаме още по-добри резултати, приключи служебният министър на образованието.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР