Учениците от V до XII клас в София, Бургас, Ямбол,

...
Учениците от V до XII клас в София, Бургас, Ямбол,
Коментари Харесай

Все повече училища в страната минават на онлайн обучение

Учениците от V до XII клас в София, Бургас, Ямбол, Сливен и в други осем общини ще се образоват онлайн до края на седмицата. Изключение е бургаската община Руен, където учениците ще продължат да вървят в класните стаи. Мярката се вкарва още за учениците в градовете Стралджа, Ямболско, и Нова Загора, Сливенско. Присъствено остава образованието за децата от първи до четвърти клас.

В ротация минават шест общини в Пловдивска област - Пловдив, Куклен, Карлово, Раковски, Родопи и Сопот, както и общините Габрово и Трявна.

Отново от 25-и до 28-и януари учениците в цялата Старозагорска област минават към образование в електронна среда. Това разгласи регионалният щаб.

В Благоевград стягат още повече ограниченията. Там всички възпитаници си остават у дома и ще учат от отдалеченост. Въвежда се и вечерен час за учениците. Те ще могат да излизат след 20 часа, единствено в случай че са с компаньон. С това от здравната ревизия се надяват да лимитират контактите сред младежите и да се пресече предаването на болестта. От РЗИ-Благоевград обаче предизвестиха, че в околните дни в региона най-вероятно ще се наложат спомагателни ограничавания.

" В момента заболеваемостта към днешна дата е 2450 на 100 000. Според мен ще върви още малко нагоре, може би след 5 дни ще минем на Етап 3, където забранителните ограничения са по-сериозни. Ще вършим инспекции колкото можем макар понижения състав в РЗИ, тъй като доста от нашите чиновници са или позитивни или контактни на инфектирани с COVID-19”, съобщи доктор Весела Мончева от РЗИ-Благоевград.

Частичното прекосяване към онлайн образование е поради по-високия % на карантинирани поради COVID-19 в съответните градове и общини. В МОН непрекъснато постъпват и се удовлетворяват претенции за въвеждане на занятия от отдалеченост в електронна среда за обособени паралелки или учебни заведения, оповестяват от просветителното министерство.

Към днешна дата под карантина са 4,3% от учителите в страната и 2,99% от учениците. 5,18% от учителите са заболели, а инфектираните възпитаници са 3,5%.

Обучението в електронна среда ще продължи до 28 януари в това число. След това всички възпитаници и учители ще излязат в отмора. Учебните занятия ще се възстановят от 7 февруари – присъствено или онлайн според от напътствията на здравните управляващи.

Изследването за COVID-19 за всички възпитаници в страната в първия ден на втория период е обезпечено. Днес МОН получи от Министерството на здравеопазването 700 000 слюнчени теста. Количествата ще бъдат разпределени в Регионалните ръководства на образованието до два дни.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР