Учениците от Садово и Хисаря ще преминат от утре към

...
Учениците от Садово и Хисаря ще преминат от утре към
Коментари Харесай

Учениците от Садово и Хисаря в ротация от утре

Учениците от Садово и Хисаря ще преминат от на следващия ден към ротация – паралелките ще се редуват в клас и онлайн, тъй че в образователните здания да са не повече от 50% от децата, като промяната става на една седмица. Причината за превключването е, че двете общини са минали границата от заболеваемост 500 на 100 000. Директорите към този момент изготвят графиците, по които ще става редуването.

Така в присъствено образование от всичките 18 общини в Пловдивска област все още остават единствено Кричим, Лъки, Първомай и Раковски.

Изцяло затворени пък са учебните заведения в Пловдив, Сопот, Асеновград и община „ Марица “, които са със заболеваемост над 750 на 100 000 и затова образователният развой е трансфериран напълно онлайн.

Всички останали редуват паралелките присъствено и в режим образование от разстояние в електронна среда.

В четвъртък изтича двуседмичният период за първите общини от Пловдивско, които минаха към ротация. От тях само в Брезово има възстановяване на обстановката – заболеваемостта е паднала под 500 на 100 000 и учениците евентуално ще се върнат присъствено на учебно заведение в петък.

Това няма да става против проучване с щадящи антигенни проби, а по силата на заповедите на здравния и просветния министър за зоните, на които подхожда даден режим на образование, посочи началникът на Регионалното ръководство на образованието Антоанета Кръстанова.

Тестването би трябвало да се ползва при връщане в клас от зоните с висока заболеваемост, само че към момента няма подготвеност процесът да започва. Както „ Марица “ писа, чака се да завърши публичната поръчка, с цел да са ясни параметрите на тестванията, които ще се употребяват. Междувременно работна група приготвя няколко разновидността на логаритъм, като към момента се разисква дали проучването да се прави в учебно заведение или от родителите вкъщи.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР