Учениците от Професионална гимназия по механоелектротехника - Ловеч, проведоха събитие

...
Учениците от Професионална гимназия по механоелектротехника - Ловеч, проведоха събитие
Коментари Харесай

Под мотото „Скоростта убива“ в Ловеч отбелязаха Световния ден за възпоменание на жертвите от ПТП

Учениците от Професионална гимназия по механоелектротехника - Ловеч, организираха събитие на 24 ноември 2023 година, отдадено на Световния ден за възпоменание на жертвите от пътно-транспортни катастрофи. Инициативата се реализира със съдействието и поддръжката на Местната комисия за битка с противообществените прояви на малолетните и малолетните /МКБППМН/ при Община Ловеч. Тази година мотото бе „ Скоростта убива ".

Събитието стартира с сказка за разпоредбите на придвижване и глобите при неспазването й, изнесена от Любомир Здравков и Иван Тодоров - инспектори от ОД на Министерство на вътрешните работи Ловеч. Проведоха се надпревари, в които участваха четири тима, включващи възпитаници от всички специалности и възрастови групи.

В първи кръг участниците редиха пъзели, изобразяващи разнообразни пътни знаци. Последва викторина с въпроси, свързани с пътната сигурност и разпоредбите за придвижване по пътищата. В третия кръг състезателите имаха за задача да откриват разнообразни предмети по демонстрационната площадка, само че със симулационни очила. Чрез тях се показва държанието на хората, използвали алкохол и наркотични субстанции. Надпреварата приключи с екипна задача, в която съотборниците трябваше да изпишат думата STOP дружно, с един маркер.

Събитието продължи в двора на гимназията, където дванадесетокласници демонстрираха майсторско и безвредно ръководство на МПС.

Победителите от обособените надпревари получиха награди, които им бяха връчени от шефа на гимназията Миглена Ганчева и секретаря на МКБППМН Даниела Данова.

Припомняме, че през 2005 година с резолюция на Организация на обединените нации се афишира Световен ден за възпоменание, който се отбелязва в третата неделя от месец ноември.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР