Учениците от Пловдив и областта минават в онлайн форма на

...
Учениците от Пловдив и областта минават в онлайн форма на
Коментари Харесай

Щабът реши: Учениците в Пловдив и областта минават на онлайн обучение

Учениците от Пловдив и региона минават в онлайн форма на образование. Това реши регионалният щаб за грипа, който заседава през днешния ден.

Решението влиза в действие от 30 януари до 5 февруари  в това число. Това са част от двете спомагателни ограничения, които от щаба прибавят, като другата е ограничение на извънкласните действия за възпитаници, съобщи. Децата от детските градини и ясли ще не престават да посещават детски заведения, като остава годен строгият надзор. Останалите ограничения, които щабът вкара преди седмица също ще бъдат годни до 5 февруари.

Учениците минават онлайн, с цел да може умерено да завършат първия период, защото не всички са оформили оценките си, съобщи началникът на РУО Иванка Киркова. Инспекторатът ще има опция в понеделник да приготви цялостната организация за прекосяване в образование в електронна среда.

Към момента под 30% са свободните кревати в лечебните заведения за хора с респираторни болести, добави лекар Сийка Димчева, шеф на РЗИ-Пловдив.

Тя изясни, че сега ще бъде готова и съгласувана заповед с основния държавен здравен контрольор, след която ще бъдат въведени и ограниченията.

Кметът Костадин Димитров, който също присъстваше на съвещанието, изрази подготвеност след приключване на периода от 5 февруари, при нужда да пусне учениците в още три дни почивка.  Дали има такава потребност от такава, ще стане ясно след идната среща на щаба, планувана за 5 февруари.

По данни 30% от изследваните проби изпратени към национална референтна лаборатория са реагирали на грип вид А. Най-засегнати са във възрастовата група 5-14-годишна възраст.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР