Учениците от ОУ Васил Априлов ще имат възможност да прилагат

...
Учениците от ОУ Васил Априлов ще имат възможност да прилагат
Коментари Харесай

Варненското ОУ „Васил Априлов“ вече има оранжерия и класна стая на открито

Учениците от ОУ " Васил Априлов " ще имат опция да ползват познания от уроците с екологична устременост в нови оранжерия и класна стая навън, които са построени в двора на учебното заведение. Проектът е изпълнен по донорска стратегия на едно от електроразпределителните сдружения в направленията „ Запазване на околната среда “ и „ Изграждане на екологични полезности “.

Новата база ще бъде в помощ на образованието по екология и запазване на околната среда. Там ще се осъществят начинания като „ Природата през обектива “, „ Играем, учим и творим измежду природата “, „ Изкуство от естествени материали “. В оранжерията ще бъдат засадени и поддържани цветни лехи, а в двора - ягодова градина и жив плет. Успоредно с това ще продължи превръщането на двора в място за творчество на клубовете и ателиетата за занимания по ползи, както и за отдих на хората от региона, показват от учебното заведение.

ОУ „ Васил Априлов “ работи по програмата " Екоучилища " от 1999 година, а от 2001 година е  притежател на европейската премия „ Зелен байрак “ - екологичен  знак за интензивно присъединяване в програмата. През образователната 2020-2021 година то влезе в листата на новаторските учебни заведения в страната, поради включването на екологията като просвета в образованието в прогимназиален стадий с цялостната поддръжка и на педагогическата гилдия, и на родителската общественост.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР