Учениците от ОУ Свети Климент Охридски“ в село Долна Студена

...
Учениците от ОУ Свети Климент Охридски“ в село Долна Студена
Коментари Харесай

Учениците от Долна Студена четоха книги в читалищната библиотека

Учениците от ОУ „ Свети Климент Охридски “ в село Долна Студена организираха всеобщ десант н библиотеката на НЧ „ Пробуда “. Разделени на две групи, те се включиха в Маратона на четеното. Проявата беше отдадена на Световния ден на книгата – 23 април. Гостите бяха посрещнати от секретаря на читалището Ивелина Анчева, която в детайли ги срещна с разнообразните действия на локалния храм на духовността.

За учениците най-интересното място обаче се оказа библиотеката. Тук всеки имаше опция да се допре и да разлисти обичаната си книга. Подредени в кръг, децата на драго сърце прочетоха фрагменти от най-популярните приказки като се превъплатиха в функциите на героите. „ Маратонът на четенето е следващата взаимна самодейност сред управлението на учебното заведение и читалищното настоятелство. Своеобразният училищен десант имаше за цел да разсъни интереса към книгите.

Нека да не прозвучи пресилено, само че всички възпитаници от селото са наши постоянни читатели “, показа Ивелина Анчева. В деня на книгата двама първокласника за първи път прекрачиха прага на библиотеката. Но като видяха какъв брой доста книги са подредени по лавиците, те дадоха дума да се включат в листата на дейната читателска публика. Книжният фонд в библиотеката непрекъснато се обновява освен със средства на читалището. Много от жителите на селото, които живеят в други обитаеми места, провеждат дарителски акции и закупуват най-нашумелите заглавия на книжния пазар. Всички гости в библиотеката в Световния ден на книгата си потеглиха с грамоти за постоянни читатели.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР