Учениците от община Етрополе ще спортуват в два модерни басейнаУчениците

...
Учениците от община Етрополе ще спортуват в два модерни басейнаУчениците
Коментари Харесай

Басейнът в СУ „Христо Ясенов“ заработи след основен ремонт с подкрепата на програма „Българските добродетели“

Учениците от община Етрополе ще спортуват в два съвременни басейна

Учениците от СУ „ Христо Ясенов “ към този момент имат опция да спортуват в обновените и съвременни закрити плувни басейни на учебното заведение. Първите щастливци към този момент прекосиха по дължина в жанр „ кроул “ огромния басейн с размери 25/12,5 м. Те скочиха във водата от новите стартови блокчета, окуражавани от треньора Венцислав Василев. Това стана по време на формалното разкриване на новата облага, в наличието на зам.- кмета на община Етрополе госпожа Станка Димитрова, шефа на учебното заведение госпожа Мила Манчева, представители на Обществения съвет и на донорите от Група ГЕОТЕХМИН.

„ Днес сме дружно тук по един доста прелестен мотив, а точно предстоящият, както от нашите деца и младежи, по този начин и от техните родители пуск на плувните басейни в учебното заведение. Проект от изключителна значимост за нашия дребен град, само че младежите в него имат същите фантазии, същите стремежи и желания да имат подобаващи условия да се развиват и ние би трябвало да ги поддържаме “ – с тези думи госпожа Мила Манчева откри събитието. И добави: „ Програма „ Българските добродетели “ на Група ГЕОТЕХМИН обезпечава тази опция на нашите деца да спортуват, спортът е едно от желаните занимания за децата ни, а плуването е тяхна фантазия “. Тя изрече признателност към спомоществователите – дружествата-дарители Геотехмин, Елаците-Мед, Геострой и Геотрейдинг за положителното дело и персонално към шефа на Геотехмин проф. дтн инж. Цоло Вутов, който по думите ѝ е съпричастен с фантазиите на младите. Г-жа Манчева благодари и на управлението на община в лицето на кмета господин Димитър Димитров, обезпечил средства за ремонта на пространството към залите на басейните, както и на фирмите-изпълнители.

Зам. – кметът госпожа Станка Димитрова приветства гостите и учениците с думите: „ За мен е наслаждение да съм дружно с Вас в този благополучен за СУ „ Христо Ясенов “ и децата на община Етрополе ден. Откриваме плувните басейни, в които нашите деца ще упражняват един от най-важните за здравето и физическата им интензивност спорт. През годините действието на басейните беше замразено, само че с помощта на съглашението сред община Етрополе и сдруженията от Група ГЕОТЕХМИН, в което образованието и здравето на децата са изведени като приоритет, се радваме на прелестна облага “. Г-жа Димитрова изрази вярата си, че отсам ще стартират кариерата си бъдещи спортисти с национални и олимпийски медали. И добави: „ Изказвам признателност от името на кмета на Етрополе господин Димитър Димитров за реализирането на огромния ремонт на учебното заведение със средства от компаниите от Геотехмин, Елаците-Мед, Геострой и Геотрейдинг. Осигурявайки тези условия за децата, те потвърдиха, че нашите цели са и техни “.

Завършеният план за басейните включва ремонт на пространството към тях, съблекалните, както и на електроинсталацията, ВиК, вентилацията, съблекалните и други Приложени са най-съвременни решения – от облицовката на басейна до окачения таван, който е с огледално покритие и отразява светлината и водата. Поставена е специфична висококачествена настилка срещу хлъзгане. В началото на годината в помещението с басейна бяха сложени четири влагоуловители и радиатори, с цел да може да действа новата парна апаратура на учебното заведение.

Г-н Доминик Хамерс сервира специфичните поздравления от страна на проф. Вутов за реализацията на плана: „ Подкрепихме самодейността, препоръчана от община Етрополе и госпожа Манчева, в допълнение на различен план – ремонта на парната апаратура и физкултурния салон, с концепцията да се обнови учебното заведение и да се усъвършенства средата за спорт и отдих. Децата са бъдещето на България, бъдещето на община Етрополе и ние като компании и шеф в тази община ще продължаваме с сила, религия и подготвеност да работим за благоденствието на децата “ – сподели господин Доминик Хамерс, изпълнителен шеф на Геотехмин ООД.

Трикольорната лента за разкриване на басейните бе прерязана от зам.- кмета госпожа Станка Димитрова, изпълнителния шеф на Геотехмин – господин Доминик Хамерс и изпълнителния шеф на Елаците-Мед инж. Драгомир Драганов.

След формалното събитие, домакини и посетители имаха опция да видят с изключение на залата с басейна, обновените съблекални и сервизни пространства. Придобивката е доста значима и за най-малките поданици на Етрополе, за които няма да е належащо да пътуват до прилежащите общини, а ще плуват в родния си град.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР