Учениците от област Ямбол продължават да учат онлайн до 9

...
Учениците от област Ямбол продължават да учат онлайн до 9
Коментари Харесай

Учениците от област Ямбол продължават да учат онлайн до 9 февруари

Учениците от област Ямбол не престават да учат онлайн до 9 февруари, в това число. Това оповестиха за Българска телеграфна агенция от Регионалната здравна ревизия (РЗИ) след съвещание на Областния действен щаб по грип и остри респираторни болести.

Мярката се постанова поради към момента високата заболяемост при децата от пет до 14 години, макар че от през днешния ден отпада оповестената предходната седмица грипна епидемия в региона. Заболяемостта е 937, при епидемиологична стойност за тази възрастова група 712 на 10 000 души, посочи за Българска телеграфна агенция доктор Юлия Димитрова, шеф на дирекция „ Надзор на заразните заболявания “ в РЗИ. 

Във връзка с високата заболяемост при децата се вкарват и още противоепидемични ограничения в района – прекратяване на свижданията в лечебните и обществените заведения, прецизен утринен здравен филтър в детските градини и ясли в региона.

Прекратяването на присъствен образователен развой и на извънкласните занимания за учениците в региона първоначално беше въведено като мярка от 1 до 6 февруари. 

Очаква се заповедта на РЗИ – Ямбол да бъде съгласувана с основния държавен здравен контрольор доцент доктор Ангел Кунчев и Министерството на образованието и науката, с цел да влязат в действие противоепидемичните ограничения.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР