Учениците от област Пловдив ще преминат в обучение от разстояние

...
Учениците от област Пловдив ще преминат в обучение от разстояние
Коментари Харесай

Заради грипната епидемия: Учениците от Пловдив учат онлайн тази седмица

Учениците от област Пловдив ще преминат в образование от разстояние в електронна среда (ОРЕС) от през днешния ден, 29 януари, до петък, 2 февруари, с оглед ограничение на разпространяването на епидемията от грип. Това заяви в петък, 26 януари, пресцентърът на Министерството на образованието и науката (МОН).

Съгласно рекомендацията за прекратяване на присъствения учебен развой на Областния щаб, се издава заповед на министъра на образованието и науката за прекосяване в ОРЕС.

Директорите на просветителните институции следва да основат нужната организация за реализиране на образованието от разстояние в електронна среда.

На територията на област Пловдив има 192 учебни заведения.

След съвещание на Областния действен щаб по отношение на противопоставяне на епидемии от грип и остри респираторни болести (ОРЗ) в Пловдив на 26 януари беше оповестено, че учениците от Пловдив и региона минават на онлайн образование от 30 януари до края на периода. По-късно в същия, след координиране сред Регионалното ръководство на образованието и МОН, началната дата на неприсъственото образование беше изменена на 29 януари, прецизираха от РУО в Пловдив. 

Междусрочната почивка за учениците в страната е от 3 до 5 февруари, в това число, съгласно графика за ваканциите през сегашната образователна година, оповестен в уеб страницата на Министерството на образованието и науката. Вторият образователен период през образователната 2023/2024 година за учениците от първи до 12-и клас стартира от 6 февруари, вторник.

 
 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР