Учениците от Кричим се връщат от утре в класните стаи,

...
Учениците от Кричим се връщат от утре в класните стаи,
Коментари Харесай

Първа община в Пловдивско връща всички ученици в клас без те...

Учениците от Кричим се връщат от на следващия ден в класните стаи, без да бъдат тествани за коронавирус. Причината е, че общината към този момент е в зоната с 14-дневна заболеваемост под 250 на 100 000. При нея се учи присъствено, без ротация и без двукратно проучване всяка седмица.

Както " Марица " писа, от на следващия ден в ротация пък са учениците от 5. до 12. клас в Карлово и Куклен. Децата от начален стадий там ще учат присъствено при два пъти тест за коронавирус всяка седмица и в случай че в съответната паралелка има 50% единодушие на родителите.

Наблюдаваме община Калояново, която също се приближава до границата от 250 на 100 000, под която се възвръща присъственото образование, сподели началникът на Регионалното ръководство на образованието Антоанета Кръстанова.

Днес учебни заведения от региона са снабдени с спомагателни количества проби, тъй като от ден на ден родители дават единодушие за присъствен образователен развой при изискване децата да се изследват за коронавирус. Вече има паралелки с възобновен естествен образователен развой и в 3 от четирите учебни заведения с доминиращ брой възпитаници от малцинствата в регион " Източен ". Това са ОУ " Димчо Дебелянов ", ОбУ " Пенчо Славейков " и СУ " Найден Геров ". Първоначално в нито една паралелка там нямаше заявления за единодушие от родителите на най-малко половината деца, с цел да се върнат учениците в класните стаи.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР