Учениците от клуб Млади възрожденци при Средношколско общежитие Данаил Попов“,

...
Учениците от клуб Млади възрожденци при Средношколско общежитие Данаил Попов“,
Коментари Харесай

Ученици от СО „Данаил Попов“ дадоха почетен караул пред паметника на Апостола в София

Учениците от клуб „ Млади възрожденци ” при Средношколско общежитие „ Данаил Попов “, Плевен имаха достойнството да застанат на почетен часовой пред паметника на Апостола в София. Инициативата е на Общобългарския комитет „ Васил Левски ” и за присъединяване в нея се канят единствено най-активните възрожденски клубове в страната.

„ 25 юни беше специфичен и трогателен ден за всички в Средношколско общежитие „ Данаил Попов “. Огромни благодарности към господин Васил Василев - ръководител на Общобългарския комитет „ Васил Левски ”, за специфичното внимание към нас! За нашите деца това беше изключителна чест, неспокойствие, отговорност и паметен миг за цялостен живот “, показа Веселка Лилова, шеф на Общежитието.



Клуб „ Млади възрожденци ” при Средношколско общежитие „ Данаил Попов “, Плевен е под управлението на Свилен Стойчев - старши педагог и Цветан Басаров-възпитател в просветителната институция. Поканата към плевенските възпитаници да се включат в националната самодейност пристигнала персонално от Васил Василев, като самопризнание за дейната родолюбива активност на децата през годината. Облечени в достоверни куртки, копие на униформата с която Левски се е снимал в Букурещ, и с калпаци с позлатени лъвски знаци, учениците заставаха по двойки пред паметника, отдавайки своята респект към Левски.

След привършване на караула младите възрожденци от Плевен са имали опция да се срещнат и беседват с ръководителя на Общобългарския комитет „ Васил Левски ” Васил Василев, за знакови събития в българската история, за ярки образци за персоналното достолепие и за великото дело и непреходните завещания на Апостола, въодушевили генерации българи.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР