Учениците от III А клас на Основно училище Васил Левски,

...
Учениците от III А клас на Основно училище Васил Левски,
Коментари Харесай

Пловдивски ученици в подкрепа на деца в неравностойно положение

Учениците от III " А " клас на Основно учебно заведение " Васил Левски ", с поддръжката на техните учители Надежда Илчева, Мария Сарафска и техните родители, взеха решение да дарят облекла и лакомства на децата в неравностойно състояние от дом " Роза " в с.Зелениково по случай наближаващите великденски празници.
Родителите основават група във Facebook, която за броени часове събира над 30 члена.

Каузата им впечатлява хората, които оказват помощ незабавно. Буквално за 4 дни се събират нужните облекла и лакомства,от които децата в дома имат потребност.
Дом за деца лишени от родителска грижа " РОЗА " дава обществена услуга непрекъсната грижа и седмична грижа за 35 деца от 3 до 7 години, за които липсват запаси за развъждане в фамилна среда. В групите за непрекъсната грижа се обезпечават и места за незабавно настаняване - за деца, настанени по реда на член 33 от Правилника за използване на Закона за протекция на детето, и за деца, на които е предоставена мярка " полицейска протекция ".

Децата се отглеждат и възпитават в три групи, разграничени по възрастов симптом и в среда, оптимално близка до фамилната.

Инициативата на пловдивските възпитаници и техните учители съответства и с рождените дни на три от децата в дома. Бяха купени дарове, три торти, пити и други лакомства за празника на рождениците. Пловдивските възпитаници им подариха и ръчно направени великденски картички, а децата от вкъщи ги посрещнаха облечени като лазарки.

Надежда Илчева – класен началник на учениците от от III " А " клас на Основно учебно заведение " Васил Левски ": " Това положително, което се прави,има отражение и върху тях като страст, като чувство, като възприятие. Ние, в учебно заведение, се стремим да ги научим да бъдат положителни хора, да бъдат толерантни към останалите. И се веселя, че сега не приказваме за експанзия в учебно заведение, а приказваме за нещо позитивно, което демонстрира грижата на цялостен клас към други. "

Следата, която възпитаниците на учебното заведение оставят след себе си, е добър образец за техните връстници, уверена е Гергана Витева,директор на ОУ " Васил Левски ". Учениците от III " А " клас се надяват идеята, която те реализираха, да бъде продължена и от други възпитаници.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР