Учениците от Асеновград се връщат утре присъствено в клас без

...
Учениците от Асеновград се връщат утре присъствено в клас без
Коментари Харесай

Учениците от Асеновград се връщат в клас без тест от утре

Учениците от Асеновград се връщат на следващия ден присъствено в клас без тестване за коронавирус, защото заболеваемостта в общината падна под 250 на 100 000.

Така тя става четвъртата в Пловдивска област след Първомай, Кричим и Калояново, където е възстнавен напълно естественият образователен развой, без никакви условности.

Тревожен растеж обаче бележи заболеваемостта в Брезово – над 830 на 100 000. Заради това тя остава напълно в онлайн режим за учениците от всички класове.

Във всички останали общини занятията са присъствени за паралелките от 1. до 12. клас, в които единодушие за еднократно тестване всяка седмица са дали 50% от родителите.

Междувременно шефовете започнаха да вършат нови калкулации, откакто МОН, синдикатите и работодателските организации взеха решение през предходната седмица прагът за връщане в клас да падне от 50% на 30% съгласни с тестване родители. Там, където това изискване е спазено, ще влезе в действие от 15 декември. Така още в сряда в учебно заведение ще се върнат паралелки, които до момента са били онлайн, тъй като не е имало 50% съгласни, само че към този момент покриват условието за 30% склонни на тест. По този метод няма да се наложи да чакат тестването идващия понеделник на 20 декември.

Към момента учебните заведения в Пловдидвско са обезпечени на 100% с проби. Бройките са раздадени не съгласно искащите, а съгласно броя на всички възпитаници в съответните образователни заведения. Така има подготвеност даже абослютно всички деца да се върнат присъствено. По този метод не се постанова и непрекъснато заявяване на спомагателни количества, откакто още родители подават в следствие заявления за единодушие. До момента Регионалното ръководство на образованието непрекъснато организираше доставки на спомагателни бройки.

До края на идната седмица ще раздадем и тестванията, нужни за проучването в предколедната седмица, преди учениците да излязат във почивка, увери началникът на РУО-Пловдив Антоанета Кръстанова.

Снимка: Наташа Манева
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР