Учениците от 8-о СУ Арсени Костенцев в Благоевград скоро ще

...
Учениците от 8-о СУ Арсени Костенцев в Благоевград скоро ще
Коментари Харесай

Изграждат нова спортна площадка в благоевградско училище

Учениците от 8-о СУ " Арсени Костенцев " в Благоевград скоро ще упражняват на съвременна, отговаряща на всички условия спортна площадка. Проектът ще се осъществя със взаимното финансиране на Община Благоевград и Министерството на образованието и науката.

Благоевград

В благоевградското Осмо учебно заведение има построена добра материална база, само че неналичието на външно игрище до момента e затруднявало работата на преподавателите по физическо образование.

На новото игрище 720 деца ще имат опцията да играят футбол навън.
Сергей Биров, шеф на Осмо СУ " Арсени Костенцев ": Ще бъдат построени спортни уреди, които ще бъдат в помощна учениците. Нашият лозунг в учебното заведение е " Учение и спорт, обучение и игра - ръка за ръка! ".Петър Станков, преподавател по физическо: Днешните деца обичат повече компютри, таблети, не желаят извън на въздух да се движат. А едно такова игрище ще ги притегли повече....Много нездравословни храни ядат в днешно време децата, всяко междучасие ги гледаме с чипсове, сладки неща. Движението е единствения метод тези калории да се изгорят.
В непосредственост до 8-о СУ " Арсени Костенцев " е и общинският плувен басейн, има и тенис кортове. Така децата ще имат всички нужни условия да спортуват интензивно.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР