Учениците от 7-ми, 10-ти, 11-ти и 12-ти клас във всички

...
Учениците от 7-ми, 10-ти, 11-ти и 12-ти клас във всички
Коментари Харесай

Бургас разхлабва мерките, учениците минават на ротационно обучение в клас

Учениците от 7-ми, 10-ти, 11-ти и 12-ти клас във всички общини в област Бургас минават на образование в електронна среда. За учениците от 1-ви до 4-ти клас, както и за учениците от 5-ти, 6-ти, 8-ми и 9-ти клас във всички общини в региона образователният развой ще е присъствен при съблюдаване на противоепидемичните ограничения и без разбъркване на възпитаници от разнообразни паралелки в целодневна форма на образование. Това реши на свое съвещание Областният съвет по опазване на здравето в Бургас.

За застраховане на присъствения образователен развой е основана организация за осъществяване на проучване за COVID-19 с бързи антигенни проби един път седмично на учениците и на педагогическия и непедагогическия личен състав, който взе участие в осъществяване на присъственото образование, като се изключи тези, които разполагат с годни документи за имунизация, преболедуване или проучване. В случай на противоречие на родителите/настойниците/попечителите за осъществяване на проучване за COVID-19, ученикът няма да се позволява до присъствено образование и да му се обезпечава опция за образование от разстояние в електронна среда.

Преустановява се провеждането на занимания по ползи , като се изключи заниманията по ползи в границите на целодневната организация, които се организират без разбъркване на възпитаници от разнообразни паралелки.

От 14 февруари отпада рестриктивната мярка за ограничаване на работното време на заведенията . Ограничават се до 50 на 100 лицата в обектите за хранене и развлечения при съблюдаване условието даване на " зелен документ ".

Ограничава се публиката на културни, спортни, театрални, музикални и други мероприятия - до 50 %.

Забранява се визитата на малолетни лица в търговски центрове вид МОЛ, кина, заведения за хранене, кафенета и други без компаньон.

Мерките ще влязат в действие от 14 февруари до 20 февруари, в това число. Ако внезапно се промени обстановката по отношение на заболеваемостта, ще се обмислят дали да не се вкарат още веднъж ограничаващи ограничения.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР