Учениците от 5-и до 12-и клас в малките населени места

...
Учениците от 5-и до 12-и клас в малките населени места
Коментари Харесай

Учениците от малките населени места се връщат в клас

Учениците от 5-и до 12-и клас в дребните обитаеми места се връщат в класните стаи от през днешния ден, само че при изискване, че паралелките са единствени в съответния клас на учебното заведение. Това нареди в своя заповед здравният министър проф. Костадин Ангелов. 

Занятията ще се организират при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения. Ръководството на всяко учебно заведение ще може да реши през днешния ден или на следващия ден децата се връщат в учебно заведение, като уведомят родителите за това.  

За през днешния ден в учебните заведения с образователен развой по новото допълнение на заповедта на здравното министерство няма да се отразяват отсъствия на учениците, които по справедливи аргументи не са съумели да участват. При неспособност, заради влошена метеорологична конюнктура и затруднено напредване на учениците, учебните заведения могат да изискат продължение на образованието в електронна среда, осведомят от МОН. 

Заповедта предстои на обжалване в едномесечен период от публикуването й на интернет страницата на Министерството на здравеопазването, пред съответния административен съд по реда на Административнопроцесуалния кодекс. 

Пълния текст на заповедта можете да видите. 

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР