Учениците от 5 до 12 клас от всички училища в

...
Учениците от 5 до 12 клас от всички училища в
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО! Учениците от 5 до 12 клас в Пловдивско минават...

Учениците от 5 до 12 клас от всички учебни заведения в Пловдивска област минават на онлайн образование от понеделник. Това заяви ръководителят на Областния медицински щаб Дани Каназирева. Обучението в електронна среда към този момент ще е за две седмици.

Към възбраната за посещаване на молове от малолетни лица без компаньон от през днешния ден се не разрешава и визитата на заведения от малолетни лица без компаньон.

Здравните управляващи оповестиха, че заведенията остават отворени и към този момент не се възнамеряват стягане на ограниченията в сектора. В мощ са обаче всички ограничавания, които работят на този стадий, като да вземем за пример ограничение броя на посетителите в комерсиалните вериги.

Каназирева моли притежателите на заведения и търговски обекти да съблюдават разпоредбите, с цел да не се постановат спомагателни ограничавания.

„ Делегираме отговорности на кметовете на общини да вземат решение кои всеобщи мероприятия да бъдат провеждани и кои не”, уточни Каназирева.

„ Ще следим обстановката и ще преценим дали има опция в дните преди пролетната почивка да върнем предпочитаните класове, които ще се явяват на изпити - 7 и 12 клас”, уточни началникът на РУО Иванка Киркова.

Математическата гимназия " Акад. Кирил Попов " мина в напълно онлайн форма на образование поради огнище на COVID-19 още през вчерашния ден. От през днешния ден мярката е въведена в Хуманитарната гимназия, а от на следващия ден влиза в действие и в ОУ „ Паисий Хилендарски”
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР