Учениците от 3. В на СУ Св. Константин-Кирил Философ в

...
Учениците от 3. В на СУ Св. Константин-Кирил Философ в
Коментари Харесай

В Деня на будителите Учениците от 3. В разбраха защо е...

Учениците от 3. В на СУ " Св. Константин-Кирил Философ " в Пловдив към този момент знаят за какво е потребна водата и кои нейни индикатори са най-важни за детския организъм. В Деня на националните будители през вчерашния ден те гостуваха в завода за бутилиране на изворна вода „ Бачково “. По самодейност на своята класна госпожа Параскова хлапетата си направиха приятна разходка и научиха доста потребни неща. Децата видяха с очите си от кое място извира водата и по какъв начин се бутилира.

Разположен на километър и половина от Бачковския манастир, заводът е оборудван с високотехнологична система, която разрешава водата да се бутилира до извора и по този начин стига до трапезата, недокосната от човешка ръка. Технологията подсигурява непорочност и неповторимия усет, който към този момент е обичан на доста българи.

Изворна вода „ Бачково “ извира до екологично чист район до резерват “Червената стена ”, който е под закрилата на ЮНЕСКО. Това се случва от натурален каптиран извор. Водата се бутилира без спомагателни обработващи технологии. Целият развой бе показан през вчерашния ден на любознателните възпитаници от 3. В клас.

След вълнуващата разходка към индустриалните линии те се срещнаха с любопитни обстоятелства за историята на извора, за местоположението му, за качествата и индикаторите на изворна вода „ Бачково “, и не на последно място за ежедневната потребност от добра хидратация, гарантираща здраве. От увлекателния роман на домакините малчуганите схванаха, че точно изворната вода е тази, която им дава нужното количество минерали.

Децата демонстрираха любознание към непрекъснатия и автоматизиран индустриален развой, който е под непрекъснат лабораторен надзор, обезпечен от вътрешна и външна лаборатория. Интерес, с изключение на самия развой, провокира и новата бутилка със занимателен етикет и цветните капачки.

По самодейност на класния им началник госпожа Параскова децата ще събират всички цветни капачки през образователната година и ще ги дарят за благотворителна идея. Г-жа Параскова бе извънредно удовлетворена, че нейните възпитаници са показали толкоз огромен интерес към технологията в завода и са обогатили знанията си по отношение на грижите за здравето.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР