Учениците от 3 "а" и 3 "б" клас на СУ

...
Учениците от 3 "а" и 3 "б" клас на СУ
Коментари Харесай

Деца учат сред природата! Откритият урок се проведе в Горски разсадник „Старият яз“ край Брезник.

Учениците от 3 "а " и 3 "б " клас на СУ "Васил Левски " гр. Брезник, организираха час навън измежду природата. Той се състоя в Горски разсадник "Старият бент " край града. Събитието се осъществя по концепция на госпожа Нели Асенова, началник на клуба "Пътешественици из етнографията на Граово ", с общителното подпомагане на Държавно горско стопанство (ДГС) - Брезник.

Урокът стартира със стихове за гората в осъществяване на Милен Миланов. След това децата сервираха цветя на паметника на заслужилия лесовъд, родом от брезнишкото село Режанци, инж. Стамен Димитров (1921 - 2006). Негова е заслугата за развиването на горското стопанство в България.

Децата, дружно с техните учители, имаха опцията да се срещнат от близко с другите типове растения и дървесни типове, отглеждани в Разсадника. Те посетиха още Дендрариума и оранжерията за развъждане на фиданки за залесяване и облагородяване. Техен хазаин в обиколката бе господин Борислав Борисов - чиновник към ДГС - Брезник.

В края на заниманието учениците получиха тематични дарове - коренчета от растението "Калина ", което да засадят в дворовете на своите домове.


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР