Учениците от 1-и до 4- клас остават без занималня, показва

...
Учениците от 1-и до 4- клас остават без занималня, показва
Коментари Харесай

Голяма тесла за всеки по-млад родител

Учениците от 1-и до 4- клас остават без занималня, демонстрира инспекция на "Телеграф " след сигнал на родители.

Недостигът на материална база в учебните заведения е съществена спънка за образуване на 100% целодневно образование, разяснява шефката на РУО-Варна Венцислава Генова.

Заради неналичието на класни стаи, шефовете провеждат занимални със сборни групи, в които сплотяват деца от няколко класа.

Няма учебно заведение, в което да не са задоволени оптимално всички стремежи, уточни Генова. Всички варненски учебни заведения имат и концепции за целодневно образование.

В тях се планува понижаване на броя на паралелките до 2025 година, когато е крайният период за въвеждане на целодневната организация, или преустрояване на класни стаи, както и създаване на нова материална база, която да задоволи условията на учебното заведение.

А до тогава учебни шефове са принудени да вкарват критерии, за банкет в занималня.

Строги критерии, по които да бъдат одобрявани децата от 1-ви до 4-ти клас в занималните има в общинските учебни заведения в Пловдив.

Така да вземем за пример в някои начални школа разкриват единствено по една или две сборни занимални, като при подбора се дава преимущество на децата от социално-слабите фамилии и на тези, чиито братчета и сестри учат в същото учебно заведение.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР